Un jove amb trastorn bipolar narra en clau d’humor i amb anècdotes el seu trastorn per tal de difondre la malaltia

lainformacion.com
diumenge, 23/06/13 – 10:16

Assegura que el seu llibre, “eina” per explicar la seva experiència, serveix per portar a la piscina i passar una estona entretinguda

VALLADOLID, 23 (EUROPA PRESS)
El jove pamplonès Sergio Saldaña presenta aquest dilluns a Valladolid el seu llibre ‘Tinc trastorn bipolar. Desmitificaciones i anècdotes ‘, en el qual pretén difondre i apropar la malaltia mental als altres en clau d’humor i, com diu, a través d’una publicació “piscinera total”, que es pot portar a la piscina per passar una estona “entretingut “. Saldaña, pamplonès però amb la meitat de la seva família a Valladolid, presentarà la publicació a la llibreria Oletum a partir de les 18.30 hores i participarà en una xerrada organitzada per l’Associació El Pont al Centre Cívic José Mosquera de la capital val·lisoletana. L’autor, en declaracions a Europa Press, ha explicat que el llibre és una “eina” per difondre aquesta malaltia i la seva “batalla” contra l’estigma que hi ha contra aquestes patologies i intentar informar, “lluitar” contra el desconeixement i que ” la veïna del tercer “pugui acostar-se més al saber en què consisteix”. Sergio Saldaña assegura que es pren tot això “fent un sa exercici” que és riure de si mateix i per això compta en clau d’humor anècdotes que li han passat a conseqüència d’una malaltia “molt fotuda”.

VIVÈNCIES PERSONALS
En definitiva, tracta d’explicar “batalletes” com les que ha viscut en la seva època d’universitari, a la Universitat Pública de Navarra, on va estudiar Enginyeria Tècnica Agrícola i va tenir “certs topades” amb alguns professors, cosa que recull en el llibre, al igual que l’ocasió en què per no passar consulta amb un psiquiatre sense entrar en un centre va pujar a un arbre i va aconseguir que el doctor passés consulta des de baix. Saldaña reconeix que és un llibre “pisciner totalment”, per portar-lo a la piscina i passar una estona entretinguda, sense que tingui una altra ambició, ja que “no és una tesi doctoral”, sinó que la idea és que passi de “mà a mà” i es divulgui la malaltia perquè la gent la conozca. Així, tracta de fer una invitació a la reflexió “des de l’optimisme”, mirant un mateix al marge del suport d’amics, família i psiquiatra. No obstant això, creu que “no cal obviar” la responsabilitat que amb elles mateixes tenen les persones que pateixen aquesta malaltia i creu que cal projectar el que ha passat en el passat per prevenir actuacions en el futur. Sergio Saldaña no ha volgut donar consells a persones amb aquesta malaltia, considera que “no és qui”, però ha explicat que cal “separar” el caràcter de cadascú” i ha insistit que tots saben que “riure-se d’un mateix és un exercici saludable”, en aquest cas dels errors comesos. (EuropaPress)