Header image alt text

AMMBAR – Associació de malalts mentals de Barcelona

Associació de malalts mentals de Barcelona

Explicació del web

Sòc María Jesús Peláez, em vaig presentar a les eleccions del Institut Municipal de persones amb Discapacitat de Barcelona 2011.

Vaig sortir elegida representant del sector de Discapacitats per Trastorn Mental i… segueixo amb les mateixes ganes de treballar i a més a més amb més il·lusió… perquè ja no estic sola, amb un grup de valentes electors hem format una Associació. L’Associació AMMBAR (el nom ens va agradar perquè l’ambre es una pedra que s’utilitza en joieria però que és molt fràgil de treballar). El fer l’Associació va venir motivada perquè quan em vaig presentar a les eleccions ho vaig fer recolzada per una Institució, però que només contempla a part de les persones que ara em toca representar i això no em va semblar just, sóc representant de tots els discapacitats per Trastorn Mental i així deu fer-ho.

El treballar en ella ens va donar vida en aquests mesos per tot el que representa i que hem acotat para ser-hi efectius, només podem ser socis els usuaris de Salut Mental i el nostre àmbit de treball es centra en Barcelona.

Treballarem com formiguetes barri per barri, fent l’estadística de afectats, veient la situació actual i què serveis té y què es necessita, fins que arribi el dia que completem tots els districtes i només sigui necessari fer el seguiment.

El que només podem ser socis persones afectades no significa que no necessitem de tots els que ens puguin ajudar, ja siguin familiars, professionals o persones interessades pels nostres temes. Ells seran, per a nosaltres, els nostres socis col·laboradors o socis d’honor. Només incluïts en la societat arribarem a una integració verdadera.

Intentarem complir el que en el meu programa de treball vaig dir , que més tard vaig ampliar durant la campanya electoral, a més a més el dia que ens va tocar fer el míting electoral vaig exposar el següent,  que ara véreu resumit:
“Introducció-presentació: vivència personal y professional.
Text del Doctor Buñuel (Institución-neuro-psico-pedagógica Guru)
Barcelona i el trastorn mental. Un campo molt ampli.
Tinc moltes idees i ganes de treballar. Algunes exposades ja en el meu programa electoral i altes que vull explicar.
Per exemple, la necessitat de fer en Barcelona, que es mirall per altres ciutats, alguna cosa semblant a “La Fageda”.

També, i això es una idea proporcionada per una persona afectada, seria necessari fer un freqüent recompte de les afectades que son autònomes però necessiten suport.

Mes servicis de estimulació i rehabilitació per a petits i grans segons necessitats.

Oci per tothom.

Tractament amb animals.

Curset per evitar tancar-se

Horts urbans

Ajudes per a tots el centre segons atesos.

Centres socials integradors.

Impulsaria una campanya de conscienciació ciutadana.

Mantenir a els discapacitats puntualment informats sobre els canvis de las lleis que ens pot afectar.”

Per això ara necessitem més socis.

No ens mou un fi econòmic, hem posat de quota un euro mensual per a poder arribar a totes les butxaques, fins i tot si es té ganes de participar i en aquests temps de crisi no en disposa d’aquesta quantitat.
Es pot negociar sense problemes. El principal obstacle podem ser nosaltres mateixos i em poso d’exemple, em va costar reconèixer públicament la meva depressió… l’estigma que té la nostra discapacitat es fa més fort quan som nosaltres mateixos els que no ens  reconeixem com malalts: l’auto-estigma. Aquest i tots els altres punts són els que volem posar en marxa ja.

El nostre lema és treballar per, per a i amb el malalt mental.
Ara estrenem web, encara que sabem el justet. De moment surt i a poc a poc, amb la vostra ajuda la anirem ampliant.

Està formada per tres columnes:

La de la dreta reservada per a els anuncis de Google (una manera de recaptar diners per a tenir-la activada) ¡Volem que els anuncis no siguin fóra de la tònica de les nostres idees!.

La de l’esquerra, primer, amb els noms y definicions de les patologies mentals més freqüentes. Anem a escriure les últimes de l’Organizació Mundial de la Salut  que estàn fetes per profesionals i d’una manera general ja que moltes estàn relacionades. A més a més, nosaltres dels trastorns no anirem a parlar perquè no som professionals, des d’aquí demanem si us plau, aquesta col.laboració específica. Per això a aquets professionals els donarem preferència en la col.laboració, un nom d’usuari i un pasword per a que puguin escriure directament. Moltes gràcies!
I a poc a poc, això si, anirem possant informació d’Associacions o Entitats relacionats amb  cada una d’elles per a donar-vos la millor orientació possible. També, podem comentar o explicar vivències tots els que estiguin interesats, ja que poden ser-nos de profit.

Més abaix seguirà Barcelona i els seus districtes, amb els seus diferentents barris que anirem omplint segons anessim avançant, utilitzant els mapes de l’Ajuntament de Barcelona i en ells, el que hi hagi per a nosaltres en cada u, tant a nivell públic com privat, de totes les activitats possibles ja siguin a nivell mèdic, d’oci, etc., ens espera una feina molt difícil però estem molt animats.

Per fi podrem saber què hi ha en cada barri i què es necessita per a poder possar en marxa el que sigui necessari i no hi ha. Això de fer un gran Centre de treball, el anirem veient sobre la marxa, per si fos més efectiu fer diversos més petits.

Hem començat pel districte de l’Eixample i dintre d’aquest districte pel barri de la Sagrada Família ja que ens vam donar facilitats per a iniciar les nostres activitats.

En el mig, anirà el qui vam escriure per a presentar-nos, la invitació per a la Festa de Germanor, el text que el Doctor Buñuel, promotor fa molt temps de l’atenció a Autistes i Psicòtics, va triar per a la inauguració del Centre Guru i que malgrat el pas del temps segueix sent actual…

A continuació, anirem publicant noticies de l’Asociació, les visites a les autoritats (Volem un lloc de treball que sigui assequible ja que de moment estem de prèstec) o de interés general i sobretot volem la vostra participació.

Per exemple, tenim una amiga pintora que ens va donar permís per a poder pujar dos dels seus quadres per a que ens serveixem de inici per a poder expressar la nostra opinió, els sentiments que ens genera el veure’ls, quitar-nos la por a opinar. Cada persona pot dir la seva opinió encara que sigui diferent d’altres i sobretot sentir-nos escoltats, el més important és el que ens podem comunicar.

Altre cosa que volem fer és cridar l’atenció els nostres companys (en la malaltia) per a que se enregistren en el IMD, la unió fa la força!. encara que també comprenem que no totes les persones tenen accès a Internet i hi ha que fer una gran feina de carrer.

Si algú vol pujar alguna cosa, dintre de legalitat vigent, estem a la vostre dispossició.

Poc a poc ens farem grans, per a mi significa que encara una sola persona s’agafi al nostre carretò, per a nosaltres serà un gran èxit. Encara que el que ens ompliria d’alegria seria saber que en Barcelona no ni ha cap persona afectada que es senti sola. Des d’aqui vull fer una crida a la joventut, afectada o no… per què el futur és en les vostres mans i ara pot ser-hi el moment per a iniciar el canvi amb vostres idees, empeny i solidaritat. Gràcies!

Tenim tres direccions de correu:

correu@ammbar.org per a qualsevol qüestió que volgueu preguntar o posar-vos en contacte amb nosaltres.

col.aboracio@ammbar.org per a qui vulgui col.laborar en català.

colaboracion@ammbar.org per a qui vulgui col·laborar en castellà.

Us esperem!