Per a Ammbar és molt important.

Demanen més atenció als trastorns infanto-juvenils per ser la ventafocs

C. CRESPO | ACTUALITZAT 2013.07.26 – 01:00

El curs d’estiu Salut Mental en la infància i adolescència: realitat i nous reptes, que se celebra al municipi de Purchena i al qual assisteixen 183 persones, s’ha convertit és un gran espai per donar a conèixer, reflexionar i investigar sobre una matèria que preocupa els que estan implicats en la cura de menors. A la segona jornada d’aquest seminari els experts han posat sobre la taula que cal donar a conèixer que sí que hi ha malaltia mental infantojuvenil, però que no és un problema dels pares sinó social.

És una petició que els professionals plantegen a les administracions, als polítics ia la ciutadania en general als que reclamen que posin els mitjans necessaris, començant per la prevenció, perquè els trastorns mentals en nens i joves “és la ventafocs de la salut” . Així ho va manifestar Javier Urra, director Clínic del Programa Recorreu (Associació Ginso i Societat Espanyola Urrainfancia SL), que ahir va obrir el cicle de conferències de la segona jornada del curs Salut Mental en la infància i adolescència: realitat i nous reptes.

El psicòleg i pedagog, reconegut pel públic per les seves àmplies intervencions en programes de televisió, ha valorat positivament la temàtica triada enguany per a aquest seminari sobre menors que compleix sis edicions, de les que quals en les tres últimes ha participat Urra.

“Aquest any la temàtica és molt interessant perquè s’aborden els trastorns de la infància i els adolescents. Estic molt il·lusionat perquè aquesta edició es tractarà un tema molt oblidat socialment pels polítics com és la salut mental infantojuvenil”.

Després de la ponència de Javier Urra va intervenir María del Carmen Palma González, que és psiquiatra infantil i experta en Salut Mental Infantil i Juvenil de la Regió de Múrcia. El testimoni el va cedir després d’impartir una interessant xerrada a Inmaculada Gómez Becerra, professora titular de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològic i directora del Màster en Intervenció en Trastorns Psicològics a la Infància i Adolescència II de la Universitat d’Almeria.

Després d’una aturada per dinar i una estona de relax dels assistents es va reprendre la formació amb la celebració d’una taula rodona sota el títol Menors amb problemes de salut mental en el Sistema de Justícia Juvenil, que va moderar Luís Rodríguez Casero, magistrat jutge del Jutjat de 1a Instància i Instrucció Únic de Purchena i en què van intervenir Jesús Manuel Gazques Martín, Custodio Hidalgo i Sergio Ruiz Arias.

De Diario de Almeria