Prof. Dr. Niels Mulder
Presidente de la EAOF

Dr. D. Juan José Martínez-Jambrina
Presidente del Comité Organizador Local

Invitació al Segon Congrés Europeu sobre Tractament Assertiu Comunitari
Millorant la integració

Benvolguts companys,

El convidem cordialment al II Congrés Europeu sobre Tractament Assertiu, el lema en aquesta edició és “Millorant la integració”.
Millorant la integració fa referència tant a la integració dels serveis com a la pròpia integració dels pacients de tornada a la societat. El primer i inspirador Congrés Europeu en Tractament Assertiu va demostrar que encara hi ha molta feina per fer per millorar la disponibilitat i qualitat en la cura i tractament de pacients amb malalties mentals greus, especialment pel que fa a la integració.

La integració dels serveis és molt important en el cas dels pacients amb malalties mentals greus, perquè aquests pacients tenen unes necessitats molt complexes. Molts pacients, al seu torn, necessiten també serveis de tractament assertiu, ja que són pacients difícils a l’hora d’aconseguir que segueixin la medicació. Per prevenir la fragmentació, els serveis d’atenció necessiten per tant ser un ens integrat, el Tractament Assertiu Comunitari és un model per al subministrament d’aquests serveis integrats.

La integració dels pacients en la societat es refereix a la participació en l’educació, relacions socials, activitats d’oci i laborals. Tot això és força problemàtic per a molts dels nostres pacients. A través d’intervencions l’objectiu de millorar la integració social, com la consecució d’una llar, ocupació subvencionat i integració en grups de recuperació, podem estimular la integració de l’individu a nivell social. Aquestes intervencions poden ser integrades en un model de tractament a pacients externs que al seu torn faciliti el tractament assertiu.

Durant el II Congrés Europeu sobre Tractament Assertiu aunaremos nostre coneixement en TAC i integració a Europa.

L’objectiu més ampli que pretén abastar aquest congrés és ajuntar especialistes clínics, investigadors, legisladors, representants de pacient i associacions de famílies per discutir formes d’optimitzar el tractament extern en pacients amb malalties mentals greus.

La Fundació Europea de Tractament Assertiu dóna forma a una xarxa europea, a través de l’organització de congressos internacionals en Tractament Assertiu cada dos anys. La EAOF estimula la investigació en diferents països per investigar i comparar models de TA, el cost-efectivitat, i el desenvolupament i implementació d’altres pràctiques basades en l’evidència dins d’un determinat context del TA. La EAOF tractarà d’assegurar que els ciutadans més vulnerables a les nostres comunitats reben unes cures de la major qualitat possible.

Esperem comptar amb la seva participació a la bonica ciutat d’Avilés a Espanya!

Prof Dr Niels Mulder
President de la EAOF

Dr D. Juan José Martínez-Jambrina
President del Comitè Organitzador Local