Amb motiu del 5è Congrés Català de Salut Mental es va fer un record al estimat mèdic.

Memorial Jordi Gol i Gurina

(1924-1985)

Jordi Gol i Gurina, metge de persones com li agradava dir-se, sentir-se, va ser un home de pensament i d’acció. Apassionat per la vida, no va defugir cap noble compromís en el treball i en la comprensió del fet humà global, i més concretament de cada ésser. Clínic i humanista format en el rigor científic i acadèmic, i conreat en les fonts més profundes de l’ésser i del saber, va exercir el seu ofici de metge a la capçalera del malalt, amb generositat i estimat fins a l’últim minut de la seva vida.

D’esperit inquiet i personalitat arrolladora, va promoure i iniciar un gran debat sanitari en què els projectes s’enriquien amb la seva lúcida i constant autocrítica, la il·lusió compartida i el plantejament honest d’objectius ambiciosos i alhora realitzables.

Nascut en un món paternalista va ensenyar a ser autònoms, en un temps individualista i estret. Ens va encomanar solidaritat i entusiasme.

Profundament fidel al nostre país i a la medicina del nostre segle, investigador nat, compromès en la salut dels éssers i dels pobles, lluitador incansable per un món més just i més en pau, ens va deixar amb el tremolor de la seva amistat, el pes específic del seu mestratge i el testimoni inefable dels homes lúcids que busquen amb coratge la veritat.

El seu treball obert, encarat cap amplis horitzons, és per a nosaltres una gran responsabilitat, així com una prova de fidelitat cap a ell mateix i el nostre país.