Des de fa uns dies hem pogut gaudir d’unes noves imatges a la nostra web.

La seva autora és l’artista espanyola Mª Carmen Meca Ketterer, que altruïstament, els ens ha deixat publicar en el nostre web per al goix de tots i per compartir la impressió/emoció que ens produeix veure’ls .

M. Carmen va néixer a Barcelona, va començar els seus estudis a la seva ciutat natal, on, a la Facultat de Belles Arts de Sant Jordi va obtenir el títol de Professora de dibuix en l’especialitat de l’escultura, també va estudiar gravat i més tard va obtenir el títol de Llicenciada de Belles Arts en la secció de l’escultura a la mateixa Universitat. Però abans va obtenir la càtedra de dibuix per a l’ensenyament públic secundari.

Va viatjar a Veneçuela on es va establir. Durant sis anys va estudiar a l’Institut Pedagògic de Caracas. Va assitir al taller d’Art “Grupo Teresa Azara” abans de tornar a Barcelona. On va exerxir com professora de dibuix a l’IES Narcís Monturiol de Barcelona. Des de la seva arribada está fent moltes exposicions tant en Espanya com a l’extranger.

No mires atrás

NO MIRES ATRÁS… , oli sobre roba, 46×61

Tenim dos comentaris de crítics sobre la seva obra.

El crític d’art senyor J. Llop S. escriu textualment:

Etèria, lírica, la pintura que presenta Meca Ketterer; superposant la figura i el paisatge crea una atmosfera especial, personal, que identifica e individualitza la seva pintura. El color es converteix en una taca etèria que adquireix corporeitat realçant el dibuix, o els dibuixos que són la base.

Pintura plena de fantasia, imaginativa, poètica, cadasquun dels seus quadres es com un poema recitat per mig d’una composició molt be resolta, plena d’ambient, en la que regna la unitat tonal conjugats els colors en una àmplia gama.

És la visió pròpia de Meca Ketterer, que ens descobreix, una vegada més, que les coses no son el qui semblen i que totes tenen altra possible visió.

El crític d’art senyor Mario Nicolás exposa la seva opinió:

L’obra de Meca Ketterer està infosa de subtileses i lirisme; pur poema pictòric que ret homenatge a la figura femenina principalment, de neta arrel clàsica, perfils accentuats, l’accent posat sovint en la mirada, cossos marcats per un perfecte dibuix, curades les qualitats càrniques plenes de transparències, inmers tot en una atmosfera cromàtica que, com fons acollidor, juga al contrast del ritme de corbes i s’assenta sobre geometries en que combina diversos tons dintre d’una mateixa gama. Figures immerses en la soledat, doblada la imatge al comtemplar-se en un mirall, en la intimitat o oposar-se a un espai obert  que li permet rimar les suavitats d’un plàcit paisatge.

Obra sempre be resolta tècnicament, sensible i profundament pictòrica.

Óleo sobre tela, 80x40

DESDE EL CIELO, oli sobre roba, 80×40

M. Carmen Meca Ketterer en la seva pintura ha anat a través de dos estils diferents el primer   oníric, amb influència de la literatura i poesia oriental i l’altra època més realista, tot i que darrerament sembla que vol estar involucrada en els dos estils junts, és com si fòra a reinventar-se. Per això es mereix que prenem un passeig pels seus treballs:

https://carmenmecaketterer.virtualgallery.com