Per a Ammbar és un excel·lent article

En què consisteix ser alcohòlic

SALUT MENTAL

►Una persona que no sigui alcohòlica té la llibertat per beure o per no beure.

Efectivament, l’alcohòlic beu alcohol, sol beure massa alcohol i sovint s’emborratxa. Però hi ha persones que beuen molt alcohol i a vegades s’embriaguen i no són alcohòlics. El característic de l’alcohòlic és que no es pot treure de beure, diem nosaltres, que ha perdut la llibertat de poder abstenir-se de l’alcohol.

Què vol dir això? Vegem-ho.

Una persona que no sigui alcohòlica té la llibertat per beure o per no beure.Una persona normal domina l’alcohol i mai perd les regnes d’ell. Si s’escau beu, si no s’escau no beu. Beu quan la seva voluntat li permet beure, quan el seu coneixement li autoritza.

En canvi, l’alcohòlic ha perdut les regnes de l’alcohol. Ja no és ell qui mana, sinó el tòxic. El alcohòlic encara que sovint tracti de enganyar-se a si mateix, sap que hauria de deixar de beure, però no pot. Encara que comprèn que li fa mal, està presoner en el món de l’alcohol i és impotent per sortir.

“Ets un Esclau”, constantment la seva consciència li repetirà això, però ell amb auto-enganys intentés justificar la seva addicció ..

Abans d’acabar vull escriure un pensament, o millor dit reflexió.Un fumador pot morir per culpa del tabac. Però mor sent un home. El alcohòlic, en canvi, abans de morir, perd la moral, es degenera, es converteix en un ésser odiat fins pels seus fills. I quan mor per fi, no és un home, sinó una pelleringa humana, no només els alcohòlics sinó addictes en general.

SOM UN TANT HIPÒCRITES AMB AMB CERTES MALALTIES QUE HAURÍEM DE REFLEXIONAR.

 

Fernando Reyes Crespo
Llicenciat en Dret
Terapeuta en Drogodependència

Avís: el contingut d’aquesta web és merament divulgatiu i formatiu, de cap manera substitueix la consulta personal del professional de la salut.
Publicat a www.noticiasyocio.es