Posem aquesta notícia perquè en Ammbar ens agradaria que en comptes de Castella la Manxa posés Catalunya, però explicant la realitat. Amics catalans esteu d’acord?

Notícia d’Europa Press
SEGONS DETALLA EL SESCAM
Castella-la Manxa treballa en un pla d’assistència integral de Salut Mental

El Servei de Salut de Castella-la Manxa (SESCAM) treballa en un nou disseny de processos assistencials de les patologies cròniques més prevalents que permetin donar respostes “més adequades” als pacients en què els professionals d’Infermeria tindran un paper fonamental, segons ha indicat el gerent del SESCAM, Luis Carretero.

Carretero, que ha inaugurat a Toledo les Jornades d’Infermeria de l’Associació Nacional d’Infermeria de Salut Mental, ha assenyalat que l’objectiu d’aquest canvi és millorar l’organització dels recursos disponibles, que asseguri l’àmplia realitat psicopatològica i vital del pacient, segons ha informat la Junta en nota de premsa.

En aquest sentit, ha posat d’exemple els processos que els professionals del SESCAM estan desenvolupant i posant en marxa actualment, com el dirigit al trastorn mental greu, als primers episodis psicòtics o al trastorn mental comú.

Segons Luis Carretero, “cal desenvolupar les nostres estratègies de manera transversal com es fa en Salut Mental, mirant des del punt de vista del pacient i comptar amb professionals adequadament formats i experimentats en la seva atenció, com els que tenim a la Comunitat”.

El gerent del SESCAM ha destacat el paper fonamental dels professionals d’Infermeria “com a referent dels pacients, ja que és la persona més propera i assequible a aquests”.

Per la seva banda, la directora d’Ordenació Assistencial del SESCAM, Natividad Comes, ha ressaltat que “el repte dels Sistemes de Salut en el moment actual, és l’atenció als pacients crònics, on els professionals d’Infermeria es converteixin en referent del pacient i el seu cuidador, com a eix coordinador entre les seves necessitats i tots els recursos que ofereix el Sistema “.

Així mateix, ha destacat que en l’última renovació de la Junta Directiva de l’Associació Nacional d’Infermeria de Salut Mental es nomenés a dues persones que treballen a Castella-la Manxa per dirigir aquesta entitat, com són Aurora Sánchez i Manuel Castellanos.

En aquesta Jornada s’han donat cita més d’un centenar de professionals d’Infermeria que abordaran entre altres assumptes qüestions com les cures del pacient, el rol dels gestors de casos, les experiències i programes de Continuïtat de Cures i el present i futur de la infermera especialista en Salut Mental