Ens solidaritzem amb tots els col·lectius discriminats. Nosaltres també coneixem casos individuals de persones amb autisme, nens i / o majors que en arribar a l’Hotel amb les seves famílies, no han estat admesos per les seves característiques, que sense arribar a ser agressives deien que podien molestar a la resta d’hostes …

Denuncien que un hotel de Peníscola va rebutjar a un grup de discapacitats.

El Fòrum de la Discapacitat acusa que es va impedir fer una reserva a un grup de 22 joves amb discapacitat intel·lectual.
L’hotel ho nega i diu que les queixes van sorgir perquè no tenen “habitacions quàdruples o triples i a les habitacions no hi ha llits supletoris”.
El Fòrum no descarta prendre mesures judicials davant aquest succés.
L’hotel és del mateix grup que l’establiment d’Almeria que fa unes setmanes va protagonitzar un incident similar.

Segons narra a 20minuts el president d’aquest fòrum, Enrique Alarcón, es va cridar a l’hotel per reservar i se’ls va comunicar que hi havia disponibilitat. El problema va arribar quan es va informar que eren un grup de 22 joves amb discapacitat intel·lectual del Centre Ocupacional de Tarancón. L’hotel es va negar a fer la reserva al·legant que “havien tingut problemes d’agressivitat amb un grup semblant” anteriorment.

Van dir que el reconsiderarien si presentàvem un certificat mèdic que no eren agressius. Es dóna la casualitat que l’hotel pertany a la cadena ZTHotels, propietària d’un altre hotel que la setmana passada va ser denunciat davant la fiscalia per uns fets similars, però amb un grup amb la síndrome de Down, ocorreguts al seu hotel de Almeria. En aquesta ocasió, la cadena va demanar disculpes i va assegurar que va ser un “malentès”, tot i que la filial d’Almeria de Down Espanya va posar els fets en coneixement de la Fiscalia de la ciutat.

“Després d’una forta discussió”, continua Alarcón, “ens van dir que podrien reconsiderar la seva postura si presentàvem un certificat mèdic que expliqués que no eren agressius”. “Ens neguem, per què, si no demanen semblant certificat a la resta de clients, ho exigeixen a aquest grup?”, Explica, “estan posant una discriminació”.

Des de l’hotel s’assegura que estan “sorpresos” davant una acusació. Fonts ZTHotels asseguren a 20minuts que els seus hotels acullen durant aquestes setmanes a diversos grups de col·lectius similars. Preguntats per aquest cas, neguen discriminació i asseguren que “de vegades no tenim disponibilitat de certes necessitats que requereixen i el que passa amb aquests grups és que sembla discriminació i no ho és”.

Comunicat de l’empresa

L’empresa ha difós un comunicat en què tornen a negar la discriminació i diuen que “el fet que va donar lloc a aquestes queixes, a més de ser una cosa puntual / excepcional, no va tenir a veure amb la condició de discapacitat psíquica”, sinó que va ser que no tenen “habitacions quàdruples o triples i a les habitacions no hi ha llits supletoris”.

Així mateix, esmenten dues reserves en ferm per als propers 30 de maig i 7 juny realitzades per col·lectius similars, un d’ells d’Holanda. Finalment, el comunicat afegeix que “la divulgació d’aquests fets” està causant “un dany irreparable a la reputació de l’empresa, especialment greu en uns moments de crisi com els que està travessant el sector”.

A vegades no tenim disponibilitat, sembla discriminació amb aquests grups, però no ho és El Fòrum de la Discapacitat de Conca considera les afirmacions de l’empresa com una “justificació” de la conducta de l’establiment. Explica que per a un grup de disminuïts físics sí que són necessàries habitacions adaptades, però no per a un grup com aquest.

Alarcón afirma que “no s’han de tolerar casos com aquests que agredeixen les persones amb discapacitat” i considera aquest fet “punible”. El seu president no descarta prendre accions judicials, encara que està a l’espera que es pronunciï el Centre Ocupacional de Tarancón i la resposta oficial de l’hotel.