L’exposició

Caram!.. ha estat creada gràcies a la solidaritat de l’Estudi d’Art Jordi Aligué i Anna Bellvehí de Cardedeu i els seus alumnes adults a partir del coneixement sobre la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica, com afecten tant pel que fa a la simptomatologia com pel que fa a l’atenció sanitària i a les relacions personals i socials, facilitada per persones afectades. És, doncs, la visió de persones alienes a  aquestes malalties.

Caram!… com diuen els diccionaris és una expressió que «denota estranyesa, admiració i enuig».

Caram! … Perquè admirem i agraïm la solidaritat, comprensió, sensibilitat, rigorositat i creativitat que han demostrat  les persones que han participat en l’elaboració dels treballs i reconeixem que el resultat ens sorprèn, cada dia, com més ens el mirem.

Perquè volem que totes les persones afectades se sentin una mica més enteses. Perquè volem que la societat conegui que aquestes síndromes són molt més que dolor o cansament. Perquè no és que ens mirem massa el melic, ni siguin psicosomàtiques, sinó que són reals, d’origen orgànic, multisistèmiques i cròniques.

Caram! … És necessària per la incomprensió social, mèdica i judicial que patim i per l’escassa inversió de les administracions en investigació, malgrat l’elevada prevalença en la societat. Perquè fa 20 anys que consten com a malalties a l’OMS  i encara se’n desconeix l’origen.

Caram!… no us pot deixar ni us deixarà indiferents.

Copiat literalment de la pàgina FF2CAT. Gràcies

Open publication – Free publishing – More art