Vincles afectius i recreacions prevenen mals mentals

Terra

dimecres 24 abril, 2013

La presència de problemes psicològics està latent en qualsevol persona, per això, és recomanable crear vincles afectius amb la família, els amics i la parella, que és un dels factors de protecció per assolir benestar i qualitat de vida, segons l’Institut Mexicà del Segur Social (IMSS).

Les unitats esportives, centres de vacances, parcs, etc., Són espais recreatius on es realitzen diverses activitats com esport, aprenentatge d’habilitats i coneixements, que també són accions que prevenen malalties mentals o disminueixen el risc de manifestar-les.

El cap de Departament Clínic de l’Hospital Regional de Psiquiatria “Doctor Héctor Tovar Acosta”, Alejandro Córdova Castañeda, va explicar que la salut mental és el benestar que involucra les accions de pensar, sentir i actuar, que garanteixen a la persona una qualitat de vida satisfactòria i les tres afeccions psicològiques més freqüents són: els trastorns per consum de substàncies, l’ansietat i la depressió.

El psiquiatre va destacar que és comú que un pacient depressiu no busqui atenció, fins i tot pot trigar entre tres i set anys a adonar-se o acceptar el seu estat, per això, és important que familiars i amics propers a la persona detectin canvis d’ànim i el motivin a rebre tractament amb professionals.

Per evitar conseqüències greus i aconseguir superar qualsevol patiment mental, va dir que és important acudir oportunament per atenció mèdica per restablir les seves activitats en el menor temps possible, mitjançant tractaments amb fàrmacs i suport psicològic que coadjuven a la superació del problema.

L’especialista va considerar que la depressió és un problema de salut pública que es pot presentar en qualsevol edat, però, és entre els 25 i 50 anys d’edat quan hi ha major risc de manifestar aquest mal, que té el seu origen en causes psicològiques, socials o biològiques.

Córdova Castañeda va dir que hi ha criteris que faciliten el diagnòstic de la depressió, entre ells la pèrdua de l’interès en activitats, alteracions del son, principalment insomni, augment o disminució de pes corporal per variacions en la gana, inhibició de la resposta sexual, apatia, sentiments de culpa, minusvalidesa, autodevaluación, autoretret, desesperança i tendències suïcides.

Font: Terra