El dia 23 d’abril, dia de Sant Jordi a Barcelona, és un dia gran segons la tradició. La ciutat es revoluciona i amb ella tots els barcelonins. El costum és que “les noies” (grans i joves) regalin un llibre i el cavaller regali una rosa, encara que també es dóna el cas que el noi regali la rosa acompanyada per un llibre ¡doble regal! ¡Sort de ser noia! ja ja ja.
La ciutat s’omple de parades per vendre roses i altres per fer el mateix amb els llibres. És un gran dia de vendes! També vénen autors, uns més famosos que d’altres per signar els seus llibres.
Després d’aquesta petita informació per a qui no conegui els nostres costums, ara comptarem què vam fer aquest dia 23 d’Abril de 2013.
Vam ser convidats per “El Consell Consultiu de Pacients” dependent de la Generalitat de Catalunya, Departament de Salut, al Palau Robert.
Allà vam anar-hi membres de Ammbar a la presentació del llibre de la Dra Laura Vidal “Volem estar amb tu”.

En la fotografia veiem la taula presidencial, amb l’Honorable Sr. Boi Ruiz, conseller de Salut de la Generalitat de Barcelona, a la seva esquerra la Dra Laura Vidal, autora del llibre, i a la seva dreta la Directora General de Salut.

Primer va fer les presentacions el Sr Ruiz, ens va parlar del dia que era i el feliç que li feia presentar aquest llibre que tractava de com fer front al càncer (per cert no vam poder comprar-lo perquè està esgotat) després li va passar la paraula a la Dra. Vidal, responsable d’oncologia Ginecològica de l’Hospital Clínic de Barcelona, aquesta va dir que havia fet el llibre perquè creia que faltava, ja que els malalts necessitem informació del que ens passa i de vegades mirem a internet però no sempre el que ve a internet és exacte, ja que cada càncer és diferent. Però que tampoc havia volgut fer un tractat mèdic sinó un llibre per els pacients als quals se’ls acaba de diagnosticar la malaltia. En definitiva un llibre d’ajuda personal

Segons ella ho havia escrit des del costat humà del metge, que gairebé sempre se’ns oblida, ells seran metges però també són persones humanes amb sentiments.

Primer va fer les presentacions el Sr. Ruiz, ens va parlar del dia que era i el feliç que li feia presentar aquest llibre que tractava de com fer front al càncer (per cert no vam poder-lo comprar perquè està esgotat) després li va passar la paraula a la Dra. Vidal, aquesta va dir que havia fet el llibre perquè creia que faltava, ja que els malalts necessitem informació del que ens passa i de vegades mirem a internet però no sempre el que ve a internet és exacte, ja que cada càncer és diferent. Però que tampoc havia volgut fer un tractat mèdic sinó un llibre per els pacients als quals se’ls acaba de diagnosticar la malaltia. En definitiva un llibre d’ajuda personal

Segons ella ho havia escrit des del costat humà del metge, que gairebé sempre se’ns oblida, ells seran metges però també són persones humanes amb sentiments.

Després el Sr Ruiz, va presentar a la Sra Julia Gorriz, malalta de càncer de mama i presidenta d’una associació relativa al tema. La Sra Gorriz va dir una cosa molt important “quina llàstima no haver pogut llegir el llibre en les ocasions que li haguessin fet molt bé!” que el recomanava a totes les persones a les que se’ls diagnòstica càncer perquè no només parla de la malaltia, sinó també de la persona, la família i l’entorn del malalt. Va donar les gràcies a la Dra Vidal.

Més tard va agafar una altra vegada la paraula el Sr Boi Ruiz i aquí va ser on ens vam quedar amb la boca oberta, pensàvem que era un senyor més dedicat a la burocràcia, que a les persones i ¡ens va donar una lliçó magistral! S’havia llegit el llibre i ens ho va anar explicant per parts. Que aquí no descobrirem perquè li trauríem gràcia al llibre si algú se’l vol llegir-lo. Va extrapolar el càncer amb altres malalties i ens vam veure totalment reflectits … la importància tant del tractament mèdic com de l’actuació personal de cadascun dels professionals, de com el malalt pot ser el feble o el fort de la família i de com la família i l’entorn pot ajudar a la recuperació … Van ser unes paraules perfectes de de el nostre punt de vista.

Quan va acabar l’acte vam anar a saludar les autoritats, de pas li vam comentar al Sr Ruiz que feia un any que li havíem demanat cita i estàvem esperant contestació. Immediata-ment li va dir a la seva secretària que era a l’acte, que prengués nota, per no fer-nos esperar més temps. També la directora general va ser molt amable. Gràcies.

Als membres de Ammbar ens va fer una gran il·lusió poder compartir una fotografia amb la Dra. Vidal autora del llibre “Volem estar amb tu”, perquè emanava una humanitat poc freqüent entre els metges. Gràcies Dra Vidal per acceptar posar amb nosaltres, deixant a la seva família i convidats.
Dia de Sant Jordi