Des d’Ammbar Associació de malalts mentals de Barcelona, proposem a les altres Associacions d’Usuaris de Salud Mental de Catalunya fer una Federació on càpiguem totes les Associacions Catalanes. Estarem junts però no regirats. Cadascuna sequirà amb les seves funcions individuals però a l’hora de fer-nos sentir per les Institucions serem tota una: l’unió fa la força.

Invitem a les altres Associacions a sumar-se a aquesta idea.

Amics aquestes paraules les vam escriure al novembre de 2012, després d’una reunió on vam decidir que la Federació era necessària. Ja que per parts seria molt difícil ser escoltats per l’Administració.

Al no tenir seu pròpia des de la qual impulsar la idea, la teníem apartada esperant el moment en què per fi poguéssim treballar adequadament. Ja que serien necessàries reunions amb les diferents associacions i no ens semblava correcte dir sempre “anem nosaltres” per no haver de citar-los en una cafeteria o parc públic.

Però per fi, encara que nosaltres no siguem els impulsors, la nostra idea es va a dur a terme. Divendres passat dia 19 d’abril, vam anar a un Cinefòrum convidats per una altra associació d’Usuaris anomenada ActivaMent, després de gaudir de la pel·lícula i del col·loqui posterior, quan sortíem, un membre de la junta directiva ens va parlar del tema i com estem totalment d’acord quedem per a participar en tot el que sigui necessari per fer-ho.

Aportem la nostra idea de que també han de participar les associacions d’usuaris que es dediquen a malalties concretes, com les de bipolars, trastorns de la personalitat, etc … i no només les nostres, que abastem totes.

Gràcies amics, com dèiem “la unió fa la força”.